Hondenfietsmand.

Hondenfietsmand wanneer je van een lekker stuk fietsen houdt, is het wel zo leuk als je je hond ook fijn en veilig kunt meenemen. Sommige kiezen ervoor om de hond met de fiets mee te laten rennen. Dit kan wel voor een klein stuk, maar wanneer je een lang stuk gaat fietsen is dit zeker niet aan te raden. Maar hoe kun je je hond dan meenemen op de fiets? We gaan het je vertellen!

Hond mee met de fiets, welke mogelijkheden zijn er?

Als je je hond mee wilt nemen wanneer je gaat fietsen zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je je hond met de fiets mee laten rennen. Dit is alleen aan te raden voor kleine stukjes en kan ook nog heel gevaarlijk zijn. Daarnaast kun je ook kiezen om je hond te vervoeren in een bakfiets, een hondenfietskar of een hondenmand voor op de fiets.

rieten hondenfietsmand

Je hond vervoeren in een bakfiets spreekt redelijk voor zich. Deze bakfiets is vergelijkbaar met de bakfiets waar je bijvoorbeeld ook je kinderen in kunt vervoeren. Wanneer hier je voorkeur naar uitgaat, is het aan te raden om wel goed op de veiligheid van je hond te letten. Controleer of je hond echt goed vast zit in de bakfiets. Zo kan hij er niet zomaar uit springen. Er zijn dan ook verschillende bakfietsen specifiek voor honden te koop.

Een hondenfietskar of een hondenmand voor op de fiets zijn andere opties die je steeds vaker voorbij ziet komen. Ze zijn erg handig en zijn bijvoorbeeld ook makkelijk aan je fiets te monteren, maar net zo makkelijk weer los te maken.

De honden fietskar

Als je een grotere hond hebt, wil je wel dat hij comfortabel met je mee kan op de fiets. In dat geval is de hondenfietskar een fijne en veilige optie om je hond mee te nemen. Een hondenfietskar is te verkrijgen in verschillende formaten. Zo zijn er zowel mogelijkheden om een kleine hond mee te nemen, maar ook voor je grotere hond zul je een passende fietskar kunnen vinden.

De fietskar bevestig je makkelijk aan je fiets. Dit wordt aan de achterzijde gedaan. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Let er bij aanschaf dus goed op of de fietskar wel op jouw fiets gemonteerd kan worden. Over het algemeen is het zeer makkelijk aan te koppelen en weer los te koppelen.

Bij aanschaf moet je naast het formaat ook goed op het draagvermogen van de kar letten. Zeker wanneer je een wat grotere hond hebt is dit belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens het fietsen met een kapotte kar komt te staan. Ook zal de hond er anders een stuk minder comfortabel in liggen.

Ook zijn er honden fietskarren die multifunctioneel zijn. Die kun je zowel aan je fiets koppelen, maar ook gebruiken om te wandelen. Zeker wanneer je hond een blessure of operatie heeft gehad of simpelweg gewoon niet meer zo mobiel is, is dit een uitkomst. Zo kun je je hond nog wel mee nemen naar buiten, maar belast hij zichzelf niet.

Hondenfietsmand achterop of voor op de fiets

Een hondenmand voor op de fiets is de ideale uitkomst voor kleinere honden. Het gaat om een mandje dat je of voor op of achter op je fiets kunt monteren. Dit gaat over het algemeen ook erg gemakkelijk. Het is een kwestie van monteren op je fiets en je kunt je hondje er in zetten en vertrekken.

De meeste hondenmanden voor op de fiets zijn alleen geschikt voor kleine honden. Dit omdat het mandje al klein is. Een middel grote hond zal hier dus niet comfortabel in kunnen liggen of zitten. Ook moet je rekening houden met het gewicht van het mandje. Zeker wanneer hij aan je stuur hangt, is het belangrijk dat je hond niet te zwaar is. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je gaat slingeren met je stuur.

Naast een gewoon standaard hondenfietsmand voor op de fiets, zijn er ook hondenmandjes die je kunt afdekken. Zo kun je er bijvoorbeeld een soort kooi overheen zetten. Zo kan je hond nog wel alles zien onderweg, maar zit hij wel een stuk veiliger. Zeker achterop is dit handig, want daar heb je minder zicht op je hond tijdens het fietsen. Je wilt niet dat hij ineens uit het mandje springt, zonder dat je het door hebt. Zorg dan altijd dat je je hondje veilig vervoerd op die manier.

Waar moet je rekening mee houden bij de hondenfietsmand

Wanneer je een keuze moet maken hoe je je hond mee wilt nemen op de fiets, moet je als eerst rekening houden met de grootte van je hond. Je hond moet namelijk wel comfortabel kunnen zitten. Een middel grote hond zal bijvoorbeeld niet fijn in een fietsmandje zitten.

Ook moet je je hond goed vast kunnen maken in de hondenfietsmand. Er bestaat altijd een kans dat je hond iets ziet en uit het mandje of uit de kar springt. Dit kan een onveilige situatie creëren in het verkeer. Zorg dan ook altijd dat je hond met een riem vast zit of dat het mandje of de kar dicht zijn met een kooi of gaas. Zo kun je je hond altijd veilig meenemen op al je fietstochtjes.

Top Rieten hondenfietsmand

Bent u op zoek naar een fietsmand om uw hond te vervoeren? Dan zijn er de hondenfietsmanden Pasja van Basil. Die verkrijgbaar zijn in allerlei diverse uitvoeringen en maten, onder andere deze versie van 45 cm met klemsysteem SENNA, inclusief kussen

Neem je je hond mee op de fiets? en wil je die in de gaten houden dan is een hondenfietsmand van riet voor voorop de fiets de oplossing.