Kunststof hondenmand.

Makkelijk schoon te maken de kunststof hondenmand.

Een hond brengt veel tijd door in zijn mand en op zijn kussen. De mand kan dan ook zeker snel vies worden. Ook wanneer je met je hond buiten hebt gelopen en hij vies of nat geworden is, zal hij gewoon in z’n mand gaan liggen. Welke mand is dan het makkelijkste schoon te maken?

Verschillende soorten kunststof manden

Er zijn veel verschillende soorten hondenmanden te vinden. Ze verschillen van stijl, vorm, kleur, formaat en materiaal. Zo zijn er hondenmanden van riet, hout of kunststof te vinden. In dit soort hondenmanden doe je een fijn kussen of deken. De combinatie van een fijne hondenmand met een lekker kussen als ondergrond zal er zeker voor zorgen dat je hond een heerlijke comfortabele plek heeft.

Wanneer je een hondenmand kiest, is het slim om er rekening mee te houden waar je hem in huis plaatst. Zo is een mand van hout of riet niet slim om bij de open haard in de buurt te zetten in verband met brandbaarheid. Ook buiten of in een ruimte waar de buitendeur veel open en dicht gaat is dit geen goede keuze. Hout en riet zijn natuurlijke materialen die reageren op weersinvloeden.

Een kunststof hondenmand is dan ook een veelgemaakte keuze. Deze kun je overal in huis neerzetten en gaat lang mee, waardoor een hondenmand van kunststof ook meteen een stuk duurzamer is. Er is ook veel keuze in te vinden zoals verschillende vormen, formaten en kleuren. Zo kun je ook altijd een hondenmand vinden die bij jouw interieur past.

Waarom een kunststof hondenmand ?

Een hondenmand gemaakt van kunststof wordt gemaakt van hard plastic. Dit maakt de hondenmand niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor buiten. Zo kun je ook in de zomer de mand makkelijk verplaatsen naar buiten. Ook is een hondenmand van kunststof ideaal voor honden die veel tijd buiten doorbrengen. Zij komen vaak vies weer binnen en willen meteen in hun mand gaan liggen. Een mand van riet of hout is in dat geval een stuk moeilijker schoon te maken.

Een kunststof mand is wanneer hij vies is makkelijk schoon te maken. Dit kun je simpel doen door gewoon een natte doek te gebruiken en het schoon te vegen. Mocht hij echt heel vies zijn, dan kun je gewoon de tuinslang erop zetten en hem zo schoonspoelen. Het schoonmaken en het onderhoud van een hondenmand kunststof is dus zeer makkelijk.

Comfort van de hondenmand

De hondenmand moet voor je hond zijn eigen veilig plekje zijn waar hij fijn kan liggen. Een kunststof mand is stevig en hard. In een harde kunststof mand ligt je hond natuurlijk niet lekker. Daar moet een fijn hondenkussen in gedaan worden! Er zijn verschillende soorten hondenkussen die je in een hondenmand kunt doen.

Zo kun je kiezen voor een los hondenkussen met hetzelfde formaat als de mand. Deze leg je er gewoon makkelijk in. Hierbij moet je wel rekening houden dat het kussen goed in de mand past. Anders gaat hij schuiven of heb je kieren tussen het kussen en de mand zitten. Dit zal je hond niet fijn vinden liggen.

Ook zijn er speciale hoezen voor je hondenmand kunststof te verkrijgen. Dit zijn hoezen die de gehele binnenkant van de mand bedekken. Eigenlijk is dit een soort hondenkussen, met nog een rand eraan, zodat ook de zijkanten en de rand van de mand bedekt worden. Zo kan je hond ook zacht en comfortabel op de rand liggen met z’n kop.

Waar op letten als je een plastic hondenmand gaat kopen

Wanneer je een kunststof hondenmand wilt gaan kopen is het als eerste belangrijk om te kijken naar het formaat mand dat je nodig hebt. Een hondenmand moet een fijne plek zijn, waar je hond graag gaat liggen. Het moet dus wel ruim genoeg zijn om er comfortabel in te kunnen liggen. Gelukkig zijn er veel verschillende maten te verkrijgen. Zo vind je altijd een goed formaat voor je hond.

Ook is het verstandig om te kijken naar de leeftijd van de hond. Wanneer je een jonge puppy hebt is een kunststof mand bijvoorbeeld ideaal. Zeker wanneer ze nog niet getraind zijn en nog wel eens een ongelukje hebben binnen. Maar dit geldt ook voor een oudere hond die zijn blaas niet meer onder controle heeft. Wanneer er dan een ongelukje gebeurt, dan is een hondenmand kunststof snel schoongemaakt.

Als je een kleine hond hebt of een hond die al wat ouder is, moet je ook rekening houden met de hoogte van de instap van de mand. Deze kan al snel te hoog zijn, waardoor ze niet makkelijk in en uit de mand kunnen stappen.

Het schoonmaken van een kunststof hondenmand

Het schoonmaken van een kunststof hondenmand is super makkelijk. Omdat het hard kunststof is, kun je het gewoon makkelijk met een natte doek en wat schoonmaakmiddel schoonmaken. Kies hiervoor wel voor een schoonmaakmiddel wat veilig is voor dieren.

Wanneer de mand heel erg vies is, kun je hem gewoon makkelijk buiten afspoelen met de tuinslang. Wanneer nodig even schrobben met een borstel en zo is de mand snel weer schoon. Dit maakt het dan ook een populaire en duurzame keuze! Gelukkig kun je de hoezen van het hondenkussen gewoon makkelijk in de wasmachine doen.