rieten hondenmand

De voordelen van een rieten hondenmand

Een rieten hondenmand heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Er zijn veel verschillende modellen te vinden met allemaal hun eigen uitstraling. Zo is er altijd wel een model wat mooi bij jou thuis in je interieur past. Ook heeft riet als materiaal nog meer voordelen. We gaan de voordelen met je delen!

Soorten rieten of rotan hondenmanden

Riet is een natuurlijk materiaal. Dit is dan ook de reden waarom het vrijwel bij elk interieur past. Het riet dat gebruikt wordt is buigzaam, waardoor er veel verschillende modellen van te verkrijgen zijn. Er zijn niet alleen maar ronde of ovale manden te vinden, ook in de vorm van een rechthoek zul je ze vaak kunnen tegenkomen.

Daarnaast kan de uitstraling ook erg verschillen door de dikte en de compactheid van het riet. Juist omdat het een natuurproduct is, zal geen enkel stuk riet dat gebruikt wordt precies dezelfde dikte hebben. Hierdoor kan het altijd iets verschillen.

Het riet wordt gevlochten tot een mand. Dit kan in verschillende patronen gedaan worden. Vaak wordt er wel gewerkt met riet in combinatie met bijvoorbeeld een houten of metalen frame. Dit is dan ook hoe de mand zijn vorm kan krijgen. Hierdoor wordt hij extra stevig, waardoor de mand het gewicht van je hond goed kan verduren.

Rieten hondenmand ovaal

Riet past in elke interieur. Bij een klassieke woning, zal het juist een authentiek gevoel geven. In een moderne woning zal het juist een mooi contrast geven en wat warmte toevoegen aan je huis. Het is natuurlijk altijd een kwestie van smaak, maar over het algemeen ziet een rieten hondenmand er altijd leuk uit.

Rieten hondenmand ovaal.

Ook zijn er veel variaties in te vinden. Rond, vierkant, verschillende kleuren, verschillende manieren waarop het riet gevlochten is en het model kan ook erg verschillen. Zo zijn er manden die opstaande randen hebben aan alle kanten, of juist maar aan 3 kanten. Ook kan het zijn dat de achterkant juist verhoogd is, zodat hij ook de muur beschermd. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een rieten variatie in te vinden. Op deze manier is er wel voor ieder interieur en smaak een bijpassende en mooie rieten hondenmand te vinden.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan een rieten hondenmand. Zo is het riet erg brandbaar. Het is dus niet aan te raden om een rieten hondenmand dicht bij de open haard te zetten. Ook is het riet erg buigzaam. Dit kan ook een fijn voordeel zijn, zodat het meebeweegt wanneer je hond er tegenaan ligt of komt, maar dit kan de mand ook kwetsbaar maken. Gelukkig zit er steeds vaker een stevig frame in wat de mand meer stevigheid geeft.

Waar op letten bij het kopen van een rieten mand?

Wanneer je een rieten mand wilt gaan kopen voor je hond, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden van het gedrag van je hond. Heb je nog een jonge hond, die nog vaak op meubels of andere dingen kauwt? Dan is een rieten mand misschien geen aanrader. De kans is dan groot dat je hond de rieten mand snel kapot gekauwd heeft.

Rieten hondenmand op pootjes

Ook moet je rekening houden met de plek waar je de mand wilt gaan plaatsen in huis. Een plek in huis waar je veel last hebt van weersinvloeden, zoals buiten of in een bijkeuken waar de deur vaak open en dicht gaat, is riet niet de beste optie. Riet is dan wel weer de ideale mand voor in de zomer. Riet neemt weinig warmte op en dit maakt hem in de zomer heerlijk koel en luchtig.

Verder moet je natuurlijk rekening houden met de grootte van de mand. De mand moet wel groot genoeg zijn zodat hij er fijn in kan liggen. Zorg ervoor dat het een maat is waarin de hond zich geheel kan uitstrekken. Je kunt hierbij beter een mand hebben die te groot is dan een te kleine mand.

Het belang van een goed kussen

Wanneer je kiest voor een rieten hondenmand, moet je ook zeker rekening houden met de aanschaf van een goed kussen. Dit is essentieel om je hond comfortabel in de mand te laten liggen. Houd er rekening mee dat je hond ook behoeftes heeft, net als jijzelf. Zo willen ze in de zomer ook verkoeling en hebben ze behoefte aan warmte in de winter. Een kussen kan hierbij helpen.

rieten hondenmand

Wanneer je hond last heeft van zwakke gewrichten of al wat ouder is, dan is het zeker het overwegen waard om een orthopedisch hondenkussen aan te schaffen. Deze kussens zijn vaak niet de mooiste kussens die er zijn, maar wel heel goed voor je hond. Hij zal hier fijner en comfortabel op liggen.

Wanneer je het juiste hondenkussen voor je hond hebt aangeschaft, kun je deze natuurlijk in de rieten mand doen. Zo zie je het kussen zelf minder en valt hij ook niet heel erg op in het interieur. De rieten mand zal de blikvanger zijn. Zo heb je een hondenmand die mooi in je huis past en waar je hond veel comfortabele uren kan liggen en slapen.