Kleine hondenmand.

Kleine hondenmand ? wanneer je een kleine hond in huis haalt, heeft hij natuurlijk ook een fijne eigen plek nodig. Deze eigen plek maak je door het aanschaffen van een hondenmand. Dit zal hij gaan zien als zijn eigen veilige plek waar hij lekker kan liggen en slapen. Maar welke hondenmand is er geschikt voor een kleine hond?

Een kleine hondenmand

Een hondenmand kleine hond is een hondenmand die klein genoeg is zodat je kleine hond zich er fijn en prettig in voelt. Een hondenmand is een plek wat een hond ziet als bescherming. Hij moet er dus comfortabel in kunnen liggen en zich er veilig en beschermd kunnen voelen.

Er zijn hondenmanden in veel verschillende formaten te vinden. Je kunt ook voor je kleine hond een grote hondenmand of kussen kopen. Hij zal hier nog wel op gaan liggen, maar zal zich er minder prettig in voelen. Juist omdat het kussen of mand dan zo groot is, zal hij het gevoel van bescherming kunnen missen. Een hondenmand kleine hond moet dan ook klein zijn, maar wel groot genoeg voor je hond.

Voor iedere hond een geschikte mand

Omdat er zoveel soorten, maten, kleuren en modellen mogelijk zijn bij hondenmand, kan het heel moeilijk zijn om een keuze te maken. Toch kan het ook wel fijn zijn, want zo is er wel genoeg keuze zodat iedere soort en formaat hond een fijne hondenmand kan vinden.

Een hondenmand kleine hond kan soms wat moeilijker kiezen zijn dan voor een grote hond. Kussens en manden lijken namelijk al snel te groot voor je kleine hond. Daarom is het als eerste aan te raden om te kijken naar de verschillende vormen, materialen en soorten. Kies hierbij voor een mand die het beste aansluit bij de behoeftes van je hond.

Wanneer je kleine hond het bijvoorbeeld snel koud heeft en je hebt een koude tegelvloer, dan zal hij niet graag liggen op een hondenkussen op de grond. De kans is er dan dat hij de kou gewoon door zijn kussen heen voelt. In dat geval is een leuke hondenmand mogelijk, waarin je dan het kussen legt. Ook zijn er tegenwoordig veel stijlvolle opties. Zo zijn er zelfs een soort mini sofa’s voor je hond. Dit is ook een blikvanger in je interieur en je hond ligt comfortabel en wat hoger van de grond.

Hoe kies je de juiste hondenmand?

Wanneer je op zoek gaat naar een hondenmand kleine hond zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Aller eerste is natuurlijk de grootte van de hondenmand het belangrijkste. Je wilt de mand wel klein genoeg hebben zodat je hond zich er veilig en beschermd in voelt. Daarnaast wil je de mand ook weer niet te klein hebben, zodat je hond zich wel comfortabel kan uitrekken in de mand. Kijk daarom goed naar hoe je hond ligt in zijn mand. Het kan ook handig zijn om je hond op te meten. Kijk hierbij naar de lengte en de breedte van je hond. Zo weet je ongeveer hoe groot de mand minstens moet zijn.

Er zijn ook veel verschillende soorten hondenmanden. Zo kun je kiezen voor een kunststof mand die makkelijk schoon te maken is, een orthopedische mand voor een kleine hond die al wat ouder is of juist een donut hondenmand waar je hond heerlijk in weg kan kruipen. Wat je hierbij kiest is afhankelijk van wat je praktisch of mooi vindt of hoe je hond het liefst in zijn mand ligt.

kleine hondenmand

Het hondenkussen voor in de mand is natuurlijk ook erg belangrijk. Dit is een van de grootste onderdelen waardoor je hond comfortabel in de hondenmand kan liggen. Kies voor een zacht kussen zodat hij er lekker in weg kan kruipen of juist een orthopedisch kussen als hij last heeft van zijn gewrichten of al wat ouder is. Zeker voor in een rieten of kunststof hondenmand is een goed kussen belangrijk voor het comfort van je hond.

Als laatste willen mensen ook vaak dat de hondenmand mooi in het interieur past. Kijk als eerst wel naar bovenstaande punten en als laatste pas naar de vormgeving en de kleur van de hondenmand. Het is natuurlijk het belangrijkste dat je hond comfortabel ligt.

Hoe je hond aan de mand laten wennen?

Niet iedere kleine hond zal meteen blij zijn met z’n nieuwe hondenmand. Zeker wanneer hij in het begin fijn samen bij jullie op de bank lag of een andere vertrouwde plek had. Hij moet dus zeker even wennen aan zijn nieuwe plek. Laat dit dan ook rustig toe en forceer het niet.

Zet de hondenmand neer op een rustige en comfortabele plek in huis waar hij vaak komt, zoals bijvoorbeeld de woonkamer. Geef hem de kans om de mand eerste te ontdekken en er vertrouwd mee te raken. Wanneer hij voor het eerst zelf in zijn mand gaat liggen, kun je hem belonen met een lekkere hondensnack. Ook kan het helpen door iets in de mand te leggen wat hij al vertrouwd, zoals een dekentje of zijn favoriete speeltje. Zo zal hij het al een stuk meer uitnodigend vinden en wel uit zichzelf graag in zijn nieuwe mandje gaan liggen.