Hondenkussen wassen.

Als je een hondenkussen gekocht heb wil je die na een tijdje of een ongeluk van de hond graag een keer wassen, voor elk hondenkussen kan dat verschillend zijn of ze wasbaar zijn dat heeft te maken met de stof waarvan de hoes gemaakt is en/of wat er voor de vulling gebruikt is.

Hondenkussen en urine.

Ondanks dat je je hond schoon houd zal de mand toch wel vies worden dat kan door een ongelukje zijn van urine of spugen van de hond of het kwijl van het botje waarop hij zit te kauwen. Om het zeker te weten of de mand wasbaar is moet u het wasvoorschrift van de mand bekijken dat zit vaak als extra label aan de mand bevestigd.

Wasvoorschrift hondenkussen wassen.

Als je een honden kussen gekocht heb zit daar meestal een label aan of er zit een apart kaartje bij waar de wasvoorschriften op staan, het is wel belangrijk om je daaraan te houden.

Wat meestal wel bij alle hondenkussens kan is de buitenhoes van het hondenkussen wassen met lauw water, gebruik liever geen wasmiddel met parfum en geen wasverzachter ( dan ruikt de hoes wel lekker maar de hond denkt daar anders over ) je hond vind het lekker als het kussen naar juist hem ruikt.

hondenkussen wasvoorschrift
Voorbeeld wasvoorschrift hondenkussen

De binnenkant van het hondenkussen kan ook weleens gewassen worden maar dan moet je wel even kijken waarmee die gevuld is als er bijvoorbeeld de EPS bolletjes in zitten is het niet nodig en kan het zelfs niet.

De wasvoorschriften worden vaak vermeld met symbolen die aangeven hoe het kussen gewassen moet worden, hieronder staan een aantal van die symbolen die veel op hondenkussens voorkomen.

hondenmand handwassen

Handwas symbool als er dit symbool staat dan moet het kussen met de hand gewassen worden, vaak is dat dan op 30 graden.

Droger symbool deze betekend niet in de droger.

hondenkussen wassen

Graden symbool geeft aan op welke temperatuur het hondenkussen gewassen moet worden in dit voorbeeld is dat 30 graden

Wasbaar van de hondenmand.

Het wassen van de mand gaat eigenlijk altijd om de hoes die over de mandvulling heen gaat de vulling is vaak een kwestie van luchten een neemt meestal geen vocht of geurtjes op (ligt een beetje aan de vulling).

Tip om de hondenmand te wassen.

Op het moment dat de hondenmand of het kussen gewassen moet worden kan je eerst de losse haren uit de stof verwijderen met een stofzuiger of met breed plakband, haal altijd de vulling uit de hoes, de vulling kan soms ook gewassen worden maar dat ligt aan de inhoud van de kussenvulling.

No Responses

  1. Pingback: Wassen van een hondenkussen. - Hondenkrant augustus 5, 2021